Refund policy

Pot anula comanda?

Puteți anula comanda în următoarele cazuri:

  • Anularea comenzii înainte de livrare - Puteți anula comanda pentru orice produs, în orice moment, înainte de livrarea acestuia, conectându-vă la contul dvs. Pentru anulările efectuate înainte de livrare, orice avans plătit va fi rambursat.
  • Anularea în momentul livrării - În cazul în care nu sunteți mulțumit de un produs, puteți returna același produs la fața locului, în momentul livrării.

 
După ce produsul a fost livrat, nu vom putea accepta nicio solicitare de anulare sau înlocuire (alta decât cea acoperită de garanția produsului sau de dreptul de retragere in termen de 14 zile, pentru comerțul la distanță).

Dreptul la retragere in 14 zile pentru comerț la distanță

Cumpărătorul are dreptul să returneze un Bun, în termen de 14 zile calendaristice, fără invocarea niciunui motiv si fără a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la:
  • ziua în care Cumpărătorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumpărătorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat
  • ziua în care Cumpărătorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese

Condiții generale pentru returul produselor

  • Produsele pe care le returnezi trebuie să fie în aceeași stare în care le-ai primit.
  • Produsul trebuie să fie însoțit de accesoriile/cadourile cu care a fost livrat.
  • Nu se acceptă produsele asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate, cele care prezintă urme de uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, ciobituri, lovituri, șocuri mecanice / electrice, produsele cărora le lipsesc accesorii.